Oldaltérkép
Galériák
KINCSKERESŐ LEVÉL > Cikkek  
Kincskeresők az ország legjobbjai között!

A Kincskereső Dráma és Kézműves Műhely immár egy évtizede foglalkozik dusnoki gyerekek nem iskolarendszerű oktatásával, művészeti nevelésével. Heti rendszerességgel működő szabadidős dráma- és kézműves délutánjainkon több mint 40 gyermek vesz részt, akik a közös játék és az alkotás örömén túl remélhetőleg egyre teljesebb és sokoldalúbb személyiségekké is alakulnak. Elsődleges célunk, hogy embert és értékrendet formáljunk, megtartó közösséget építsünk a dráma és a kézművesség adta eszközökkel.

Nevelési eszközeink egyik alappillére a dráma és a színház, de nem mint cél, hanem mint eszköz. Egyfajta út, amely kalandokkal, próbatételekkel, kihívásokkal teli kincskeresés. A drámás gyerekeink életében ez a játék és ez a fajta színjátszás egy olyan szerelem lett, amelytől nem tudnak, de szerintem nem is akarnak szabadulni. Munkánk során közösen keressük azt a kincset, amit bennünk, bennük rejtett el Valaki.

Aztán a közös kalandok gyümölcseként mindig megérlelődik egy-egy előadás, amelyet bemutatunk a szülőknek, a falunak és nem utolsó sorban egy országos fesztivál bizonyos alkalmain „országnak-világnak” is. A Kincskereső Kölykök (a felső tagozatos általános iskolás csoportunk) már 8 éve rendszeres résztvevői a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozónak. E rendezvény a fesztivál jellegén túl egyben egy minősítő alkalom is, ahol a minősítést kérő csoportok (és rendező-tanárok) egy komoly szakmai zsűri előtt megmérettetnek. Csoportunk az elmúlt években több alkalommal is arany minősítéssel szerepelt ezeken a rendezvényeken, és ez így történt 2010-ben is. Két éve meghívást kaptunk az Országos Gálára, idén a Délkelet-magyarországi Regionális Fesztiválra, Gyulára, s ez év júniusában újra az ország legjobbjai közé várnak bennünket az országos fesztiválra. Büszkék vagyunk a gyerekekre, gratulálunk nekik és ezúton szeretnénk a szülőknek is megköszöni a Kincskereső Műhely iránt érzett bizalmukat és támogatásukat. Köszönjük!

(képek a galériában)

 

A mai nap
2024. február 27.
Bátor, Bátor
Írások